Primanje i davanje mita: U Šibeniku istraga Uskoka zbog korupcije u vezi s upisom u zemljišne knjige

Foto: Wikipedija

ZBOG sumnje u malverzacije na Zemljišno-knjižnom odjelu šibenskoga Općinskog suda te u Uredu za katastar, Uskok je danas donio rješenje o provođenju istrage protiv sedam osoba među kojima su tri službene - dvije iz tog odjela šibenskog suda i jedna, i to prvookrivljena, iz Ureda za katastar.

Na teret im se stavljaju kaznena djela primanja i davanja mita, davanja mita za trgovanje utjecajem, zloporabe položaja i ovlasti te poticanja na zloporabu položaja, priopćio je Uskok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osnovano se sumnja da su prvookrivljena - službenica Ureda za katastar u Šibeniku i drugookrivljena - zamjenica voditeljice Zemljišno-knjižnog odjela šibenskoga Općinskog suda od svibnja 2013. do 16. siječnja 2014. ostalim okrivljenicima, u skladu s dogovorom, za novčane i druge naknade nekoliko puta omogućile da im se preko reda i žurno riješe predmeti u Uredu za katastar i upisi u Zemljišno-knjižni odjel Općinskoga suda u Šibeniku.

Osnovano se sumnja da je trećeokrivljena, inače voditeljica Zemljišno-knjižnog odjela šibenskoga Općinskog suda, na traženje četvrtookrivljene, žurno i preko reda omogućila donošenje potrebnih rješenja bez obzira na neuredne i nepotpune prijedloge.

Uskok je sucu istrage Županijskoga suda u Splitu predložio da za četvero okrivljenika odredi istražni zatvor.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara