Pripadnici al-Qaide oteli i ubili 14 jemenskih vojnika

Foto: Hina

PRIPADNICI al-Qaide oteli su, a potom ubili 14 jemenskih vojnika koji su se vraćali svojim domovima autobusom u petak, u znak odmazde zbog nedavnih akcija vojske u regiji sjeveroistočnog Jemena.

Jemenska vojska nedavno je poslala dodatne snage u regiju Vadi Hadramut u sjeveroistočnom Jemenu kako bi se suprotstavili naporima Ansar al-Šarije, koja pripada al Kaidi, da proglasi islamski emirat u glavnom regionalnom gradu Seijunu.

Dužnosnici kažu da su lokalni stanovnici našli tijela 14 ljudi na cesti u blizini Seijuna, tri sata nakon što su vojnici oteti iz autobusa.

Ansar al-Šarija kasnije je na internetu potvrdila da su njezini borci iz zasjede oteli i ubili vojnike jer su sudjelovali u vojnoj operaciji protiv njihove skupine.

"Mudžahedini su naredili vojnicima da izađu iz autobusa, ispitivali ih, provjerili njihove vojne identifikacijske kartice... Mudžahedini su potom odveli vojnike na gradsku tržnicu, održali govor u kojem objašnjavaju da su uhićeni vojnici sudjelovali u posljednjoj kampanji protiv sunita u Vadi Hadramutu te da su mudžahedini odlučili ubiti ih kao kaznu za njihove zločine", stoji u priopćenju skupine stavljenom na internet.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara