Priveden 54-godišnjak iz Đurđevca: Poznaniku nudio 2000 eura da mu ubije bivšu punicu

Ilustracija: Guliver image/Getty images

POLICIJSKI službenici Policijske postaje Đurđevac dovršili su kriminalističko istraživanje nad muškarcem u dobi od 54 godine zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prijetnje, poticanja na ubojstvo i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Sumnja se da je osumnjičenik tijekom srpnja i kolovoza 2013. godine izrekao prijetnju svojoj bivšoj supruzi  i bivšoj punici da će podmetnuti eksplozivnu napravu u kuću u kojoj stanuju, ako se bivša supruga ne odrekne svojeg dijela imovine dodijeljene u brakorazvodnoj parnici.

Također, sumnja se da je osumnjičenik u studenome ove godine ponudio poznaniku rođenom 1976. godine nagradu od 2000 eura ako ubije njegovu bivšu punicu. 

Nadalje, sumnja se da je osumnjičenik nedozvoljeno posjedovao pištolj, revolver i 130 komada streljiva, koje je nakon izrečene prijetnje oštećena mu bivša supruga predala policiji.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prijetnje, poticanja na ubojstvo i nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu i predan je pritvorskom nadzorniku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara