Procurio mail: HDZ optužuje SDP-ovu gradonačelnicu za lobiranje, posao dobila udruga povezana s SDP-om

Foto: sisak.hr

SISAČKU gradonačelnicu, Kristinu Ikić Baniček, sisački je ogranak HDZ-a prozvao za lobiranje pri dodjeljivanju posla demontiranja željezničke pruge od Petrinje do Karlovca udruzi u kojoj su sisački SDP-ovci i ljudi njima bliski.  Sisački HDZ objavio je mail i dopis koji je Ikić Baniček poslala Darku Peričiću, tadašnjem čelniku HŽ infrastrukture, javlja Sisak.info.

Pismu namjere gradonačelnica je priložila opasku u kojemu je zamolila "da se udruzi Kopa omogući čišćenje pruge od Topuskog do Karlovca, s obzirom na to da je udruzi 4 rijeke dano čišćenje dijela pruge od Petrinje do Topuskog". Istaknula je i kako smatra da su "molba i rad udruge Koha dovoljno vrijedni da se uzmu u razmatranje i u konačnici odobre".

U sklopu ugovora udruga je na raspolaganje dobila 91 kilometar pruge, a aneksom ugovora dobila je i sve materijale koji se mogu demontirati s pruge. Izvori iz HŽ infrastrukture procjenjuju da vrijednost materija iznosi i do nekoliko milijuna kuna. Obveze koje je udruga Koha preuzela u zamjenu za ostvarena prava, obuhvaćaju uređivanje parkinga kod Željezničkog kolodvora u Capragu.

HDZ-ovci zatražili ostavku

HDZ je zatražio ostavku SDP-ove gradonačelnice Ikić Baniček, pozivajući se na standarde proklamirane u slučaju Holy te na izjavu koju je Ikić Baniček dala nakon izbacivanja Marine Lovrić Merzel iz stranke, u kojoj je istaknula kako "sumnja u najteža koruptivna djela za koju se sumnjiči Marina Lovrić Merzel izaziva zgražanje i sram kod svakog člana SDP-a koji poštuje i provodi programska načela stranke, koja su nespojiva s korupcijom i kriminalom", navodeći kako se to "posebno odnosi na obnašanje odgovorne javne dužnosti na koju je netko izabran kao kandidat SDP-a".

Ikić Baniček odgovorila je na optužbe, ističući kako u objavljenim mailovima ne vidi ništa problematično, jer je "kao gradonačelnica iskazala potporu i podršku svakoj sisačkoj udruzi koja joj se obratila s molbom, pa tako i Kopa Beachu". Gradonačelnica je uzvratila na optužbe nazivajući HDZ-ovce "stručnjacima kad su u pitanju kaznena djela" te ih je optužila za jal "još od kako su izgubili vlast u Sisku".

Sisak.info napominje kako je zanimljivo da je dopis HDZ-u poslan iz Ureda uprave HŽ Infrastrukture, čiji je čelnik Darko Peričić nedavno smijenjen zbog etikete “Linićeva čovjeka”. "A Linić je kum županice.", zaključuje novinar portala.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara