Prodaja Hypo banke: Za podružnice u jugoistočnoj Europi nitko ne želi dati 500 milijuna eura?

Prodaja Hypo banke: Za podružnice u jugoistočnoj Europi nitko ne želi dati 500 milijuna eura?

Foto: Hypo 

ZA banke kćeri austrijske Hypo Alpe Adria banke na Balkanu postoje zainteresirani, ali nitko ne želi platiti iznos od 500 milijuna eura, tvrdi danas bečki dnevnik "Die Presse" i dodaje da će biti interesantno vidjeti da li će ministar financija Michael Spindelegger prihvatiti prodaju ispod navedene cijene.

Službeno je objavljeno da postoji više zainteresiranih kupaca, ali nisu objavljeni detalji.
 
Pregovori su, kako tvrdi list, u toku, ali cijena veća od 250 milijuna smatra se nerealnom.
 
Uz to, zainteresirani investitori zahtijevaju državna jamstva, jer ako se ustanovi da se poslovanje Hypo banke na Balkanu od očekivanja, moglo bi doći do daljnjeg smanjenja cijene.
 
Spindeleggeru, piše list, ne preostaje ništa drugo nego da se zadovolji manjom cijenom, jer ako banke ostanu u vlasništvu države, javni dug bio bi još veći nego što je planiran.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Mnoge velike banke, kako se dodaje, među kojima su Raiffeisen, Erste i Banka Austrija pokazale su javno da nisu zainteresirane za otkup ogranaka Hypo banke na Balkanu.
 
Prema Spindeleggeru  bilo je sedam zainteresiranih, ali, kako tvrdi "Die Presse", sada su ostala samo tri zainteresirana ponuđača.
 
Ukoliko Spindelegger odobri prodaju, posao bi se mogao realizirati najranije u kolovozu, a realno je očekivati ​​da se rok i produlji, jer zainteresirane strane čekaju polugodišnje poslovno izvješće, koji će biti gotovo tek krajem kolovoza.
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara