Produljen rok za dostavu liječničkih potvrda za upise u srednje škole

Produljen rok za dostavu liječničkih potvrda za upise u srednje škole

Foto: Davor Pongračić / Cropix

MINISTAR znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović donio je odluku o produljenju roka za dostavu liječničkih potvrda o nepostojanju zdravstvenih kontraindikacija za upis u pojedina zanimanja do subote 6. srpnja u 12 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Ministarstva su izvijestili kako je praćenjem stanja u sustavu utvrđeno više od 1.500 kandidata koji se trenutačno nalaze u sklopu upisne kvote i koji su svojim dosadašnjim uspjehom u osnovnoškolskom obrazovanju zadovoljili sve preduvjete, osim što im zbog propusta dionika sustava nije evidentirano da su dostavili liječničku potvrdu o nepostojanju kontraindikacija za upis u željena zanimanja.

"Kako je riječ o velikom broju učenika i učenica koji se, ne svojom krivnjom, ne bi upisali u ljetnome upisnom roku, što bi ih dovelo u nepovoljan položaj u odnosu na druge kandidate, ministar je rok za dostavu liječničke potvrde o nepostojanju kontraindikacija za odabrano zanimanje produljio do subote u 12 sati. Navedenu potvrdu, neovisno o njezinu datumu izdavanja, učenici trebaju dostaviti CARNetovoj podršci obrazovnom sustavu na adresu e-pošte: helpdesk@skole.hr. Zbog tog razloga konačna ljestvica poretka bit će umjesto sutra objavljena u ponedjeljak, 8. srpnja, u 12 sati", stoji u priopćenju iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara