Pronašao minu u blizini Bijelog Brda

Ilustracija: MUP

IZ POLICIJSKE uprave osječko-baranjske izvijestili su o događajima u proteklih nekoliko dana. Među ostalim doznaje se kako je 33-godišnjak jučer u poslijepodnevnim satima u polju u blizini Bijelog Brda pronašao minu....

U poslijepodnevnim satima 15. ožujka 33-godišnjak je u polju u produžetku Željezničke ulice u blizini Bijelog Brda pronašao neeksplodiranu tromblonsku kumulativnu minu M-60, a izuzeo ju je policijski službenik. Iz Policijske uprave podsjećaju da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija - Izbacimo uljeza“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

Policija poziva i apelira na sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara