Proračun Zagrebačke županije u sljedećoj godini 293 milijuna kuna

Proračun Zagrebačke županije u sljedećoj godini 293 milijuna kuna

Ilustracija: Arhiva

ZAGREBAČKA županija usvojila je proračun za iduću godinu. "Projekcije se ne razlikuje puno od prošlogodišnjih, u njemu su svi projekti i programi koji se žele realizirati u 2013. godini", poručuje župan Stjepan Kožić. "To bi značilo da se naši ukupni prihodi planiraju u iznosu od 293,5 milijuna kuna, a plan za 2011. je iznosio 296,3 milijuna", naglasio je Kožić.

Zagrebačka županija je proračunom za 2013. godinu uvažila sve zakonske i ugovorene obaveze. Ne odustaje se od višegodišnjih kapitalnih ugovora u izgradnji, a s obzirom na aktualnu krizu povećavaju se rashodi odjela za gospodarstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I ove godine ne planiramo deficit već kroz rashodovnu stranu planiramo onoliko trošiti koliko kanimo prihodovati. Zagrebačka županija i dalje ne kani troši više nego su prihodi. To je i dosad bila dobra politika, a mnogi koji su radili drugačije su danas u značajnim problemima. Mi to nismo", kaže Kožić.

Inače, sjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije započela je aktualnim satom, koji nije ni blizu onome na koji smo navikli gledati i slušati na razini države ili Grada Zagreba. Povišenih tonova nema, postavljaju se konkretna pitanja i daju se konkretni odgovori. Tko se primjerice na sjednici moglo čuti da će u idućoj godini 80-ak novih učenika i studenata s područja Zagrebačke županije dobiti svoje stipendije. Govorilo se i o stanju prometnica na području Zagrebačke županije, koje nakon snježne mećave i dalje nisu u potpunosti očišćene, ali se radi sve kako bi se to u najkraćem mogućem vremenu promijenilo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara