Proširena istraga zbog korupcije na osječkom Ekonomskom fakultetu

Screenshot: Street View

USKOK je odlučio proširiti istragu zbog korupcije na osječkom Ekonomskom fakultetu na šest osoba za koje je doneseno rješenje o proširenju istrage.

Pošto je u travnju prošle godine počela istraga protiv 39 osumnjičenika zbog kupnje ispita na osječkom Ekonomskom fakultetu, Uskok je donio rješenje o njezinu proširenju na šest okrivljenika koje se tereti za kaznena djela pomaganja u primanju mita i davanju mita te za zloporabu položaja i ovlasti te rješenje o provođenju istrage protiv dvojice okrivljenika zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela primanja mita i zloporabe položaja i ovlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osnovano se sumnja da su četvorica profesora i jedna asistentica na Ekonomskom fakultetu od lipnja 2010. do lipnja 2011., prema dogovoru s dvojicom posrednika, jednoj studentici i dvojici studenata omogućili upis prolazne ocjene iz određenih predmeta bez regularnog polaganja ispita i bez obzira na stvarno pokazano znanje, za što su zauzvrat primili novac i razne darove.

Zbog sumnje na korupciju i kupnju ispita na tom fakultetu, Uskok je u travnju prošle godine počeo istragu protiv 39 osoba - pet profesora, jednog asistenta i 21 studenta, a ostali osumnjičeni su posrednici.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara