Prosvjedne akcije na hrvatskim trgovima: Zakon o strateškim investicijama je veleizdajnički!

Prosvjedne akcije na hrvatskim trgovima: Zakon o strateškim investicijama je veleizdajnički!

Foto: Nenad Dugi (Cropix)

NEVLADINA organizacija Occupy Croatia organizira u petak u 17 sati na glavnim trgovima Zageba, Varaždina, Rijeke, Poreča i Slavonskog broda prosvjednu akciju povodom kontroverznog Zakona o strateškim investicijima kojeg nazivaju "veleizdajnički proces". Njihov poziv prenosimo u cijelosti.

Zakon u sebi krije ogromne opasnosti jer nekolicini pojedinaca (izabranih i pod nadzorom vlasti) daje ovlasti da odlučuju i privatiziraju, te neposrednom pogodbom prodaju svaki dio teritorija Hrvatske (šume, vode, priobalje, otoci, državna zemljišta, sva infrastruktura (ceste, željeznica, energetika)) u tobožnjem interesu investiranja. Suvisle strategije ekonomskog razvoja države koji bi pratio ovaj zakon, naravno ne postoji, već idu prvo sa zakonom a onda će jednom možda napraviti nekakvu strategiju
Dakle nekoliko (za vlast podobnih) ljudi će odlučivati tko će neposrednom pogodbom dobiti milijune hektara hrvatskog teritorija, to je ne dopustivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Uz to Zakon diktira da Vlada ima pravo da iz privatnog zemljišta izvlastiti vlasnika, po minimalnoj cijeni, te može to zemljište prodati investitoru.
Ta ista vlast, kao i sve prethodne, ili nema pojma što s tom vlašću treba, zapravo, učiniti, kome treba služiti, ili, pak, svjesno nastavljaju veleizdajničku i protunarodnu politiku. No, to je, zapravo, nevažno, jer, učinak tog zla je isti.

Jedino što ih zanima je što dulje održanje vlasti i to pod svaku cijenu, kako bi u tom procesu osigurale svoje poslušnike, izvršitelje i demagogijama i skretanjem pažnje javnosti, zavađali narod i osigurali dio glasova potreban za iluziju "slobodnih demokratskih izbora".
Ovakva bi odluka vlade potvrdila naše stavove da se ponaša prema imovini države kao da je to njihovo privatno vlasništvo, protivno već višekratno prekršenom Ustavu i nekih drugih temeljnih propisa RH.

Taj čin nije ništa drugo, do li nastavak VELEIZDAJNIČKOG PROCESA.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara