Prosvjednici blokirali središte Mostara, pokušali otići u hrvatski dio

Foto: Hina

OKO STOTINU prosvjednika u ponedjeljak navečer blokiralo je središnju gradsku prometnicu u Mostaru nastavljajući izražavati nezadovoljstvo što su započeli prije skoro mjesec dana.

Prosvjednici su se, kao i svakog drugog dana, započeli okupljati oko 17 sati na Španjolskome trgu koji se nalazi na nekadašnjoj ratnoj crti razdvajanja u Mostaru.

Nakon sat vremena su odlučili krenuti prema zapadnom dijelu grada. U tome su ih onemogućili pripadnici specijalne policije koja im je zapriječila prolaz.

Oni su se nakon toga vratili natrag te su umjesto na Španjolskome trgu prosvjed nastavili na prometnici blokirajući središnju prometnicu Bulevar. Tu su održali i svojevrsno okupljanje, tzv. plenum građana gdje su ponovili zahtjeve za smjenom vlade Hercegovačko-neretvanske županije kao i donošenje više zakona iz socijalne oblasti.

Pri tome su prosvjednici upozorili kako nije slučajno da im je policija onemogućila da idu u zapadni većinski hrvatski dio grada tvrdeći da se na taj način želi potvrditi kako su prosvjedi jednonacionalni, u kojima sudjeluju samo Bošnjaci.

Okupljeni su se nakon izražavanja nezadovoljstva razišli dva sata kasnije od okupljanja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara