Prvi dan nadzora na moru: Splitska Lučka kapetanija naplatila 19 tisuća kuna kazni

Prvi dan nadzora na moru: Splitska Lučka kapetanija naplatila 19 tisuća kuna kazni

Ilustracija: Index

U PRVOJ akciji pojačanog nadzora pomorskog prometa "Sigurnost na moru 2014" djelatnici splitske Lučke kapetanije jučer su u suradnji s pomorskom policijom pregledali 74 plovila i naplatili kazne u visini od 19.100 kuna.

Kako je priopćila Samostalna služba za odnose s javnošću Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, u akciji je sudjelovalo šest brodica splitske i jedna brodica Lučke kapetanije iz Ploča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadzor pomorskog prometa proveden je na širem području splitske Lučke kapetanije (Omiš, Baška Voda, Makarska, Podgora, Igrane, Milna, Bol, Jelsa, Vis, Hvar, Pakleni otoci, Rogač, Drvenik veli i Drvenik mali), a pregledana su 74 plovila, od toga šest brodova, deset jahti i 58 brodica.

Kako je priopćeno, zbog počinjenih prekršaja na moru, izdane su dvije opomene, jedna mandatna kazna, 16 prekršajnih naloga i dva optužna prijedloga. Tri prekršaja odnose se na prebrzu vožnju gliserom, a ostali prekršaji na prekrcaj putnika i neposjedovanje potpune ili vrijedeće dokumentacije. Jedno strano plovilo zatečeno je u plovidbi bez potvrde o uplati naknade za prijavu, a drugi brod zatečen je u plovidbi bez valjanih svjedodžbi.

Djelatnici splitske Lučke kapetanije u jučerašnjoj su akciji naplatili 19.100 kuna kazne.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara