Prvo čitanje hrvatskog pristupnog ugovora u Bundestagu: "Morate riješiti problem sa Slovenijom"

Prvo čitanje hrvatskog pristupnog ugovora u Bundestagu: "Morate riješiti problem sa Slovenijom"

Foto: AFP

PRED njemačkim zastupnicima jučer se u prvom čitanju našao prijedlog zakona parlamentarne ratifikacije hrvatskog pristupnog ugovora s EU.

Njemački parlament imao je prvo čitanje prijedloga zakona, ratifikacije hrvatskog pristupnog ugovora s EU. Predstavljajući prijedlog zakona o ratifikaciji dužnosnik ministarstva vanjskih poslova Michael Link pohvalio je Hrvatski napredak na putu u EU, ali je i pozvao Hrvatsku da riješi bilateralni spor sa Slovenijom. U raspravi je sudjelovao i SPD-ov zastupnik hrvatskog porijekla Josip Juratović. Rekao je kako je na putu pregovora Hrvatska kroz ove godine postala jedno moderno demokratsko društvo u kojem vlada politika argumenata a ne ideologija. Hrvatskoj se ukazalo povjerenje na njezinoj vjerodostojnosti i ustrajnosti da slijedi europsku politiku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebice su od velike važnosti bila su poglavlja 23 i 24. kojim su se potakle pravosudne reforme, temeljnih ljudskih prava što je Hrvatskoj bio veliki izazov, naglasio je Juratović. Inače njemački zastupnici o ratifikaciji će odlučivati nakon trećeg čitanja zakona, a ranije je jasno poručeno kako će se s ratifikacijom pričekati do izvješća o monitoringu u ožujku.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara