Pulski gradonačelnik o drogi u gradskoj upravi: Od testiranja ne bježim, ali ga sigurno neću obaviti na zahtjev političkih oponenata

Pulski gradonačelnik o drogi u gradskoj upravi: Od testiranja ne bježim, ali ga sigurno neću obaviti na zahtjev političkih oponenata

Foto: Srećko Niketić/Cropix

NA PRIČU o drogi u pulskoj gradskoj upravi i vrhu IDS-a reagirao je i pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Podsjećamo, priča se ponovno proširila nakon smrti mlade članice IDS-a i gradonačelnikove suradnice Martine Duras Pauletić. Iako je potvrđeno da je uzrok smrti trovanje ugljičnim monoksidom, a nije isključeno ni samobojstvo, zli jezici su opet proširili glasine o drogi u istarskoj lokalnoj vlasti. Na takve su napise već reagirali Damir Kajin i Ivan Jakovčić, a sada je uslijedila i reakcija pulskog gradonačelnika.

>Kajin: Ja bih i bubreg dao da dokažem da se ne drogiram; Jakovčić: Ja sam već piškio, neću se opet testirati

"Iznimno mi je žao da su obitelj i Martinini suradnici uvučeni u medijske konstrukcije prije konačnih nalaza"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iznimno mi je žao da je obitelj, a i svi mi koji smo s Martinom blisko surađivali, uvučena u neutemeljene medijske konstrukcije prije nego što su pristigli konačni nalazi kojima bi istraga u potpunosti bila dovršena. Gubitak kćeri i supruge, naše bliske suradnice, samo po sebi je velika bol da bi je se neprimjereno i neutemeljeno produbljivalo. Molimo sve koji se bave ovim slučajem, a tu je svakako uloga medija najveća, da se ne špekulira neutemeljenim konstrukcijama jer se svakim takvim potezom kleveće osoba koja se više ne može sama braniti i nanosi nova bol svima koji zbog njena odlaska duboko žaluju. Vjerujemo da su policija i državno odvjetništvo i ovom slučaju pristupili visoko profesionalno. Toksikološki nalazi će po dolasku dati sve elemente za zaključenje slučaja u kojem, prema svim dosadašnjim očitovanjima policije, nije bilo niti nasilja niti droge, što pojedinci namjerno prešućuju, napisao je u priopćenju.

"Neinventivne špekulacije u predizborno vrijeme neće me ni ovaj put pokolebati"

"Već uobičajene zlonamjerne špekulacije koje se u redovnim razmacima ponavljaju prije svakih izbora, neće me ni ovoga puta pokolebati. Očigledno je da, kada ponestane argumenata i konkretnih poteza koji se mogu iskoristiti u svrhu političke borbe, politički protivnici ponovno kreću s lažima i podmetanjima. Oni isti kojima ne odgovara da se Pula razvija i napreduje te što je za vrijeme mog mandata uvedena transparentnost u poslovanju na svim razinama, čime su onemogućene mutne rabote u našem gradu. Vrlo jasno želim pojasniti da sam i 2009. godine obavio test u javnoj instituciji, koji je naravno bio negativan, te da nema problema da se testiranje i ponovi. Tadašnje testiranje organizirano od strane jedne političke opcije nisam prihvatio niti ću ga ikada prihvatiti. Radilo se, naime, o testiranju u privatnom poduzeću, rezultati kojeg su prezentirani jedan dan prije izborne šutnje, odnosno neposredno pred dan lokalnih izbora 2009. godine", napisao je Miletić, odgovorivši na prozivanje.

"Neinventivne špekulacije, koje traju već godinama glede korištenja opojnih sredstava i koje se uvijek dodatno intenziviraju u predizborno vrijeme neće me niti ovoga puta pokolebati. Od testiranja ne bježim, ali ga sigurno neću obaviti na zahtjev političkih oponenata, već kada i gdje ja to budem procijenio suvislim. Siguran sam da me Puležani ocjenjuju isključivo prema rezultatima mojeg rada i onome što zajedno sa suradnicima radim godinama za Pulu i Istru i njima sam jedino spreman polagati račune. I prije četiri godine bio sam izložen sličnoj klevetničkoj kampanji i Puležani su joj odlučno rekli ne, izabravši program i projekte za bolju Istru i Pulu, što mi daje snagu da ustrajem i ovaj put. Od srca zahvaljujem svim svojim sugrađanima i mojoj obitelji koji su mi u ovim trenucima najvjernija podrška!", završio je pulski gradonačelnik.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara