Pupovac: Kolinda je pokazala da je neosjetljiva prema srpskim žrtvama

Pupovac: Kolinda je pokazala da je neosjetljiva prema srpskim žrtvama

Foto: Hina

"ANGAŽIRANJE Ante Gotovine i Mladena Markača u budućem Vijeću za domovinsku sigurnost pokazuje neosjetljivost Hrvatske i nove predsjednice prema srpskim žrtvama", rekao je predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac za Blic.
 
Pupovac je povodom najave Grabar Kitarović da će Gotovina i Markač ući u Vijeće za domovinsku sigurnost ocijenio da ovaj potez "pokazuje u kojoj mjeri je tema ratnih zločina i dalje prisutna kao političko opterećenje u odnosima Srbije i Hrvatske".

Kaže da odluka pokazuje i mjeru u kojoj  tema ratnih zločina zagađuje međudržavne i međupolitičke odnose dviju zemalja.

"Ono što je u slučaju međusobnih optužbi za genocid utvrdio Međunarodni sud pravde, a to je da su i Srbija i Hrvatska krive, očigledno nije u svijesti predstavnika vlasti. Ako žele izbjeći novo zagađenje odnosa i nove ratne poruke, obje zemlje će morati posvetiti više pažnje žrtvama, ali ne samo žrtvama sa svoje strane, kao što je Hrvatska nedavno uradila zbog Šešelja, već i srpskim žrtvama", kaže Pupovac i dodaje da bi se imenovanju dvojice generala za savjetnike posvetilo mnogo "manje pažnje da su zločini za vrijeme i nakon Oluje procesuirani i da su iz Zagreba poslane poruke odgovornosti".
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara