Pupovac o proslavi Oluje: Bude li se išlo udesno, teško da će biti mjesta za mene

Pupovac o proslavi Oluje: Bude li se išlo udesno, teško da će biti mjesta za mene

Screenshot: HRT

GOSTUJUĆI u HRT-ovoj Javnoj stvari saborski zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac rekao je kako je odluka premijera Aleksandra Vučića predstavljala sama po sebi značajnu odluku i "pokazala se hrabrom i mudrom".

"Pokazala je dobar rezultat i u Hrvatskoj i u Srbiji. Rezultati kontakata koje je imao taj dan vide se već danas. Krenulo se u neke oblike suradnje", rekao je Pupovac koji je dodao da one uključuju pravosuđe, kulturno blago, ali i gospodarske suradnje.

Potvrdio je da je bio u Beogradu na susretu s Aleksandrom Vučićem jer na dan inauguracije nisu vremenski stigli o svemu razgovarati. Prema Pupovčevim riječima, Vučić je zadovoljan boravkom u Zagrebu, kao i javnost u Srbiji.

Za Vučićevu izjavu da među nestalima ima više Srba nego Hrvata, Pupovac je rekao kako joj ne treba posvećivati posebnu pažnju.

Rekao je i kako Grujić nije posebno osporavao Vučićevu izjavu i da je bitno da hrvatska javnost shvati da među nestalima nisu samo Hrvati već i Srbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I žrtve srpske nacionalnosti moraju pronaći svoje mjesto"

Govoreći o presudi suda u Haagu, Pupovac je rekao kako su se nakon nje "stekle pretpostavke da se iziđe sa svime što se zna i da se trauma u srpsko-hrvatskim odnosima nestane".

"I žrtve srpske nacionalnosti moraju pronaći svoje mjesto, a sad nakon presude postoje pretpostavke za to", izjavio je Pupovac.

Upitan o slučaju Veljka Marića i srbijanskom zakonu o univerzalnoj jurisdikciji nad državljanima Hrvatske, Pupovac je rekao kako je zajedno sa Stanimirovićem uložio mnogo napora da uvjere obje države da sklope sporazume i da surađuju u procesuiranju ratnih zločina.

"Ta je suradnja dobro krenula do slučaja Purde, kada su neki visoki hrvatski dužnosnici povukli poteze koji su bili van dogovora", rekao je Pupovac.

Na pitanje kako će, prema njegovom mišljenju, proći 20. obljetnica Oluje u Kninu Pupovac je kazao kako ne zna ništa o organizaciji proslave.

"Bude li ovako kako ide sada udesno, pa udesno, pa udesno, onda teško da će biti prostora za moje sudjelovanje", pojasnio je Pupovac.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara