Pusić: Nasilje i politika zastrašivanja su metode onih koji žele da se u Ustav unese diskriminacija

Pusić: Nasilje i politika zastrašivanja su metode onih koji žele da se u Ustav unese diskriminacija

Foto: Hina

NAKON jutrošnjeg napada na Mlade HNS-a tijekom akcije Protiv, u kojem su članovima Mladih upućene brojne vulgarne prijetnje, uključujući i onu fizičkim napadom te u kojem je uništen štand HNS-a, reagirala je predsjednica HNS-a Vesna Pusić.

"Napad na Mlade HNS-a koji su provodili akciju Protiv, čiji je cilj, još jednom podsjećamo, promicanje tolerancije i prava na različitosti u hrvatskom društvu, jasno je pokazao da su nasilje i politika zastrašivanja metode onih koji žele da se u hrvatski Ustav po prvi put unese diskriminacija. Jedino što se može sankcionirati i zabraniti je nasilje i pozivanje na nasilje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Za nas je sloboda svakog pojedinca neupitna vrijednost, a državu smatramo instrumentom zaštite ljudskih prava. Ako ne pokažemo da je diskriminacija po svakoj osnovi neprihvatljiva, postoji ozbiljna opasnost, da ćemo živjeti u društvu u kojem je netrpeljivost prema drugima i drugačijima prevelika dok tolerancija ne postoji.

Takvo društvo za HNS je neprihvatljivo. Ostajemo dosljedni svojim temeljnim načelnima – borbi za građansku jednakost, borbi protiv diskriminacije ljudi temeljem njihove rasne, etničke ili vjerske pripadnosti te izbora životnog stila i posebno borbi protiv bilo kojeg oblika nasilja.

Vjerujemo da će policija identificirati napadače, a mjerodavna pravosudna tijela postupiti u skladu sa zakonima", stoji u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara