Pusić: Pogledamo li što se događa u Ukrajini, možemo biti optimistični

Pusić: Pogledamo li što se događa u Ukrajini, možemo biti optimistični

Foto: Hina

OSIM Dana pobjede nad fašizmom, danas se obilježava i Dan Europe. Središnja cjelodnevna u Hrvatskoj održava se pred Kućom Europe u Zagrebu.

"Europska unija proteklih je godina postala najmoćniji prostor, a u njoj građani žive bolje nego drugdje", istaknuo je voditelj predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Branko Baričević na proslavi Dana Europe u središtu Zagreba. "Vjerujem da ćemo svi izaći na izbore za Europski parlament i izabrati još bolju Europu", dodao je Baričević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić rekla je kako su ovo prvi pravi izbori. "Ljude koje izaberemo zastupat će hrvatske građane idućih pet godina i to je važan posao jer sve više živimo po pravilima koja se donose u Europskom parlamentu. Mala zemlja mora biti dobro organizirana, a stajališta pametno artikulirana", istaknula je Pusić i dodala kako je važno izaći na izbore i odabrati prave ljude, pojedince, a ne stranke.

Na opasku kako je očito da je u Hrvatskoj splasnuo entuzijazam oko članstva u Europskoj uniji, ministrica je rekla da je logično da je on manji nego prije 15-ak ili 20 godina. "No, pogledajte samo situaciju na istoku Europe, u Ukrajini. Mislim da se sigurnost u Hrvatskoj uzima zdravo za gotovo. Ako pogledate njih, bit ćemo ipak malo više optimističniji", izjavila je Pusić.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara