Pusić: Sud će utvrditi granicu s Crnom Gorom

Pusić: Sud će utvrditi granicu s Crnom Gorom

Foto: Hina

UREĐENJE granice s Crnom Gorom moglo bi biti riješeno na međunarodnom sudu, rekla je u četvrtak prva potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić.

"Što se tiče granice, tu idemo vjerojatno prema dogovoru da se to rješava na međunarodnom sudu", rekla je Pusić u izjavi za novinare nakon sjednice vlade.

Dodala je da se s Crnom Gorom razgovara i o eksploataciji ugljikovodika iz Jadrana, pitanju koje je povezano s određenjem granice te da se s crnogorskim kolegom Igorom Lukšićem u posljednje vrijeme susrela nekoliko puta.

Usuglasili dokumente

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Politički direktor u crnogorskom ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija (MVP) Vladimir Radulović izjavio je u srijedu da su Crna Gora i Hrvatska već usuglasile dokumente o statusu Prevlake, te da su pregovori uoči odlaska pred Međunarodni sud pravde (ICJ) u završnoj fazi.

"Crna Gora i Hrvatska su usuglasile dokumente koji se tiču statusa Prevlake i njihovi pregovori su u završnoj fazi, prije nego što se nađu pred Međunarodnim sudom pravde", kazao je Radulović Televiziji Crne Gore.

Iz hrvatskog ministarstva vanjskih i europskih poslova u srijedu su priopćili da je Hrvatska strana Crnoj Gori uputila neslužbeni, ekspertni prijedlog posebnog sporazuma kojim bi se dvije države zajednički obratile Međunarodnom sudu i zatražile da Sud utvrdi granicu na kopnu i na moru između dviju država.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara