Pusić: U Vukovaru treba zadržati mirnoću i hladnu glavu

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

MINISTRICA vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić na Bledskom strateškom forumu komentirala je događaje u Vukovaru oko postavljanja i uklanjanja dvojezičnih tabli.

"Hrvatska treba, mora i može provoditi svoje zakone, a rekla bih i standarde ljudskih i građanskih prava koje želi promovirati. Put prema građanskoj državi i budućnosti vodi kroz jednakopravnost", rekla je Pusić dodavši kako joj je drago da danas u Vukovaru nije bilo nasilja.

"Mislim da treba zadržati mirnoću i hladnu glavu. Budućnost Vukovara kao hrvatskog, ali i europskog grada je upravo u njegovoj tradiciji i multikulturalnosti i višeetničnosti. Ako iti jedan grad u Europi u ovom trenutku treba svoju tradiciju i iskorak prema budućnosti, to je Vukovar", izjavila je Pusić i dodala:

"Zadaća je hrvatske Vlade da čvrsto stoji na poziciji koja i zemlji i regiji i Vukovaru daje pravu šansu za budućnost", istaknula je ministrica vanjskih i europskih poslova.

Novinari su Pusić pitali i da komentira HDZ-ovo traženje o petogodišnjem moratoriju za uvođenje dvojezičnih tabli u Vukovaru.

"HDZ je imao trenutak kad je taj zakon donosio da razmisli o tome. Kad ga je svojom većinom donio vjerojatno je imao i neke racionalne razloge", rekla je Pusić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara