Pusić i Grčić idu na Bledski strateški forum

Foto: Bruno Konjević/Cropix

NA BLEDU počinje 8. Strateški forum na kojem će ove godine sudjelovati gotovo 500 sudionika iz cijeloga svijeta. Našu će zemlju predstavljati prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić te potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić.

Forumom mladih danas počinje Bledski strateški forum koji će trajati do utorka. Predstavnici iz politike, gospodarstva, znanosti kao i različitih međunarodnih organizacija iz više od 50 zemalja sudjeluju na 8. forumu čiji središnji dio počinje u ponedjeljak popodne kada će okupljene pozdraviti slovenska premijerka Alenka Bratušek i ministar vanjskih poslova Karl Erjavec.

Očekuju se panel-rasprave o političkim i gospodarskim pitanjima u Europi i svijetu, a neizbježno će biti i pitanje ekonomske krize. Na Forumu će sudjelovati i potpredsjednici Vlade Pusić i Grčić, a kako je tema završnog panela širenje Europske unije, nakon ulaska Hrvatske 1. srpnja, ministrima vanjskih poslova zemalja u regiji obratit će se upravo Pusić koja će govoriti o našim iskustvima pristupanja.

Kako je najavljeno iz Vlade, potpredsjednik Branko Grčić na Bledskom će forumu potpisati Ugovor o osnivanju Centra za razvoj financija s ciljem jačanja suradnje i kapaciteta u upravljanju javnim financijama i središnjem bankarstvu zemalja jugoistočne Europe.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara