Pusić o suradnji sa Nikolićem: Politička "popudbina" mu otežava posao

Pusić o suradnji sa Nikolićem: Politička "popudbina" mu otežava posao

Foto: Goran Mehkek / Cropix

MINISTRICA vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić je otkrila kako predsjednik Josipović vjerojatno neće ići na inauguraciju srpskog predsjednika Tomislava Nikolića.

Pusić smatra da Hrvatska i Srbija u ovom trenutku moraju surađivati zbog regije. "Tomislav Nikolić se našao u, za njega potpuno novoj situaciji, s jednom dubokom političkom popudbinom, koja mu otežava posao na koji je došao", kazala je Pusić u intervju Soundsetu o četničkoj i velikosrpskoj prošlosti koju za sobom vuče novi srpski predsjednika. Ali, ministrica u ovom razvoju događaja vidi i pozitivne znakove za regiju.

I Pusić zapošljava radnike za 1600 kuna

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedan od znakova napretka u svakoj regiji je nemogućnost da, bez obzira na to tko došao na vlast, nema tako ekstremističke vlasti da ignorira ili se protivi stabiliziranju regije i odnosa sa susjedima", kazala je Pusić kojoj je važno i kakao će izgledati nova srpska vlada te tko će biti njezin predsjednik. Kao jedan od najizglednijih kandidata pojavljuje se bivši predsjednik Boris Tadić.

"Bit će tu prostora za racionalnu regionalnu politiku. Ne za ekstremističke emocije, nego za miran i pristojan život", rekla je Pusić. I u njezinom će se Ministarstvu zapošljavati mladi pripravnici za plaću od 1600 kuna. "U odjelu za europske poslove ne moramo jer je taj odjel izuzet, ali za druge odjele ćemo raspisati natječaj", zaključila je Pusić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara