Putin će rado Zapadu dati veću ulogu u rješavanju ukrajinskog sukoba

Putin će rado Zapadu dati veću ulogu u rješavanju ukrajinskog sukoba

Foto: FAH

RUSIJA će rado Zapadu prepustiti veću ulogu u rješavanju ukrajinskog sukoba, rekao je danas ruski predsjednik Vladimir Putin, a njegovo ministarstvo vanjskih poslova protivi se slanju zapadnih vojnih instruktora u Ukrajinu.

"U ovome trenutku uloga svih odgovornih članova međunarodne zajednice raste, posebno onih koji imaju stvaran utjecaj na ukrajinsko vodstvo", rekao je Putin nakon moskovskih razgovora s talijanskim premijerom Matteom Renzijem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dodao je da se taj sukob može riješiti samo ako se sve strane budu pridržavale prošlomjesečnog mirovnog dogovora iz Minska. Ponovio je i ruski zahtjev da Ukrajina počne izravne pregovore s proruskim separatistima na istoku zemlje.

Po Putinovim riječima, razgovori s Renzijem bili su "prijateljski i konstruktivni".

Renzi, koji je jučer razgovarao s ukrajinskim predsjednikom Petrom Porošenkom, izjavio je da je spreman učiniti sve što je moguće da se olakša postizanje trajna mira. Dodao je da će Italija Ukrajini pomoći savjetima o decentralizaciji, jer germanofono stanovništvo talijanskoga Južnog Tirola uživa autonomiju. "Mi smo stručnjaci za to", rekao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara