Putin poslao raketnu krstaricu prema Mediteranu i upozorio SAD: Napad na Siriju bez odobrenja UN-a bio bi agresija

Foto: Guliver image/Getty images

RUSKI predsjednik Vladimir Putin upozorio je Sjedinjene Američke Države da bi akcija protiv Sirije bez odobrenja UN-a bila agresija. Putin nije odbacio potporu rezoluciji pred Vijećem sigurnosti koja bi odobravala napad, ako bi se nepobitno pokazalo da je Sirija koristila kemijsko oružje.

Putin je još jednom ponovio da suludo pomisliti da bi sirijski režim koristio kemijsko oružje dok je u prednosti na vojnom planu. Rekao je kako je prerano govoriti o ruskoj reakciji ako Amerika napadne bez potpore UN-a. Također je potvrdio da je Rusija obustavila isporuku dijelova za raketni sustav S-300.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, američki predsjednik Barack Obama jučer je dobio potporu ključnog senatskog odbora za akciju protiv Assada. Glasovanje je sljedeći tjedan, a predviđeno je da akcija ne traje dulje od 60 dana.

O akciji će danas raspravljati francuski parlamentarci. Prema podacima SAD-a, u kemijskim napadima u okolini Damaska, koji su se dogodili 21. kolovoza, poginulo je 1426 osoba, od kojih je 426 djece.

Ruska raketna krstarica "Moskva" upućena je na istok Mediterana, objavila je agencija Interfax. Brod bi na odredište trebao stići za desetak dana, a pretpostavlja se da je ovaj potez ruskih vlasti još jedna reakcija na slanje američkog nosača aviona "Nimitz" na Mediteran.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara