Racije na širem zagrebačkom području: Policija noćas privela 65 maloljetnika mlađih od 16 godina

Ilustracija: Index

U AKCIJI provednoj u noći sa subote na nedjelju od 22 do 6 sati zagrebačka je policija u kafićima zatekla 65 maloljetnih osoba mlađih od 16 godina.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke su u koordinaciji s Državnim inspektoratom i Sanitarnom inspekcijom na širem zagrebačkom području proveli opširnu akciju s ciljem sprječavanja kaznenih djela ili prekršaja na štetu maloljetnih osoba.

Proveden je nadzor rada ugostiteljskih objekata te je legitimirana 871 osoba, a u policijske prostorije ih je dovedeno 135 osoba. Među dovedenima je bilo 78 maloljetnih osoba, od kojih je 65 osoba dovedeno po članku 95. Obiteljskog zakona (zabrana noćnih izlazaka djeteta mlađeg od 16 godina bez pratnje roditelja ili pratnje druge odrasle osobe u koju roditelji imaju povjerenje).

Također, utvrđeno je sedam prekršaja iz čl. 12. (točenje alkohola maloljetnicima) Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti i prekršaj iz čl. 11. Zakona o trgovini (prodaja alkoholnih pića maloljetnicima), javlja zagrebačka policija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara