Računalna prijevara kao iz filmova: S računa tvrtke u Zagrebu ukrali 1,8 milijuna kuna!

Ilustracija: Guliver image/Getty images

PETEROČLANA skupina izvela je nedavno u Zagrebu računalnu prijevaru kao iz filmova, prebacivši u nekoliko ilegalnih transakcija čak 1,8 milijuna kuna s računa jedne tvrtke na privatne račune.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je predložilo određivanje istražnog zatvora protiv prvoosumnjičenog državljanina Bosne i Hercegovine (1991.), četvrtoosumnjičene hrvatske državljanke (1982.) i petoosumnjičenog hrvatskog državljanina (1993.) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili s, još za sada dvije nepoznate osobe, kazneno djelo računalne prijevare, priopćili su iz Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu.

Postoji osnova sumnje da je petero osumnjičenih osoba 5. rujna 2013. u Zagrebu, koristeći se računalnim sustavom, izmijenili podatke računalnog sustava te obavili više novčanih transakcija kojima su s računa jednog trgovačkog društva, otvorenog u jednoj banci, prebacili na svoje novac u iznosu od oko 1,800.000,00 kuna.

U Istražni centar državnog odvjetništva je predveden petoosumnjičenik, dok se ostalih četvero osumnjičenih nalazi u bijegu. Petoosumnjičenik je ispitan pred dežurnim zamjenikom općinskog državnog odvjetnika te je protiv njega, a prema prijedlogu državnog odvjetništva, sudac istrage rješenjem odredio istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na druge sudionike ovog kaznenog djela kao i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ujedno, sudac istrage je rješenjem odredio istražni zatvor protiv prvoosumnjičenika i četvrtoosumnjičene zbog toga što su u bijegu, zbog opasnosti od utjecaja na sudionike i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara