Radeljak krivotvorio ugovor kojim dobija Semafor, umjesto zatvora radit će za opće dobro

Radeljak krivotvorio ugovor kojim dobija Semafor, umjesto zatvora radit će za opće dobro

Foto: Index

JOSIP DIKAN RADELJAK nepravomoćno je osuđen na sedam mjeseci zatvora zbog krivotvorenja ugovora kojim mu je polubrat Željan Radman prepustio udjele u tvrtki Semico i dobro uhodani posao kavane Semafor i restorana Pimpinella. Dikan se našao na udaru Državnog odvjetništva nakon što je utvrđeno da je u sporu oko Semica koristio krivotvorenu ispravu. Najprije se mislilo da je potpis krivotvoren, no u sudskom postupku utvrđeno je kako je Radeljak već imao deponiran polubratov potpis na bjanko papiru.

Sutkinja splitskog Općinskog suda Tea Budimlić kratko je obrazložila presudu. Smatra da je Radeljak sačinio ugovor bez da ga je njegov polubrat potpisao. Odlučila je da Dikana neće slati u zatvor, već će mu se svaki dan kazne pretvoriti u dva sata rada za opće dobro.

U ugovoru sklopljenom 1997. izjava iz 2007. godine?!

Ugovor je inače sklopljen 1997. godine, no u njemu se nalazi izjava datirana u 2007. godinu. Sutkinja smatra da se teško radilo o previdu, tim više što je ta izjava ovjerena kod javnog bilježnika 2008. godine.

Radeljak na objavu presude nije došao, a njegov branitelj Damir Primorac najavio je kako će sasvim sigurno uložiti žalbu na osuđujuću presudu. Tužilaštvo će, pak, pričekati pismeni otpravak pa će onda odlučiti hoće li se žaliti. Radeljak je, inače, izgubio parnicu u slučaju spora oko udjela u Semicu, odnosno, Semaforu i Pimpinelli.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara