Radnici Coninga u štrajku: "Čačića viđamo samo kad ide na fitnes u zgradu preko puta"

Radnici Coninga u štrajku: "Čačića viđamo samo kad ide na fitnes u zgradu preko puta"

Foto: Željko Hajdinjak/Cropix

JUTROS je 20-ak radnika tvrtke Coning d.d. započelo sa štrajkom zbog neisplate šest plaća te neuplaćenih doprinosa u prošlim godina. Kako javlja eVarazdin, tijekom dana će im se najvjerojatnije pridružiti i radnici drugih tvrtki kćeri Coninga: Coneco, Congama i Coning Ecogradnja, njih oko 150.

Srećko Vidaček, sindikalni povjerenik radnika Coninga izjavio je kako su zadnje plaće dobili u listopadu prošle godine te da među radnicima ima i samohranih majki te slučajeva da oba supružnika rade u Coningu. "Ljudi su u zaista teškoj situaciji, borba za plaće traje već tri godine, a dosad smo svi obavljali svoje poslove", dodao je Vidaček.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije nam bilo lako odlučiti se za štrajk, jer, s tvrtkom smo povezani. I ja ovdje radim punih 35 godina. Izravni povod za štrajk bila je vijest da je u Coningu bio priljev novca od više od 20 milijuna kuna, a ipak nisu isplatili ni jednu plaću", priča Vidaček za eVarazdin dodajući kako Čačića nisu vidjeli otkad je otišao iz tvrtke.

"Čačić ne dolazi u tvrtku, a viđamo ga samo kad ide na fitness u zgradu preko puta. Nije nam jasno zašto se tako odnosi prema tvrtki koju je stvarao. Od kad je otišao tvrtke tone, a od Čačićevog odlaska, u tvrtku nije došla prava uprava koja bi mogla dobro voditi poslovanje", zaključuje Vidaček.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara