Radnici Croatia osiguranja optužuju Linića: Pogodovao je Adrisu, oštetio nas je za 608 milijuna kuna

Foto: Hina

RADNICI Croatia osiguranja uputili su Zoranu Milanoviću otvoreno pismo u kojem optužuju Slavka Linića da je državu i male dioničare oštetio za 608 milijuna kuna.

Radnici CO-a, naime, tvrde da je Linić u privatizaciji državne osiguravajuće kuće pogodovao Adrisu. Pogodovanje se, kažu, vidi u drugoj fazi privatizacije, u kojoj Adris u dokapitalizaciju Croatia osiguranja ulaže 110 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U prvoj fazi privatizacije Adris je za 119 milijuna eura kupio 39,05 posto dionica Croatia osiguranja. Po dionici su platili 970,45 milijuna eura. U dokapitalizaciji će ih dionica, međutim, koštati tek 651,91 euro.

U svojoj ponudi za privatizaciju Adris nije naveo po kojoj će cijeni preuzimati dionice u postupku privatizacije, već su poručili da će to utvrditi skupština CO-a. No, radnici smatraju da je sve bilo unaprijed dogovoreno, s obzirom na plan da Adris svoj udio u CO-u dokapitalizacijom poveća na 60 posto.

"Ono što u skladu s traženjem iz natječajne dokumentacije nije napravio Adris, već je to prepustio Skupštini društva čija je sjednica prije par dana zakazana za 10. travnja 2014., ministar Linić je napravio 18. prosinca 2013. godine Po čijoj ovlasti?", pitaju se radnici Croatia osiguranja koji vjeruju da je "Linić pogodovao svom prijatelju Anti Vlahoviću", šefu uprave Adrisa.

Istovremeno radnike Croatia osiguranja zabrinjava i novi Pravilnik o radu, koji se donosi upravo u sklopu priprema za Adrisovo preuzimanje firme. Prema tom pravilniku, trgovci osiguranjem moraju po kvartalu ostvariti 90 posto plana prodaje, u suprotnom ih čeka opomena, a nakon toga i otkaz.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara