Radnici Nauta Lamjane solidarni s otpuštenima: Ni danas nisu htjeli raditi

Foto: Hina

RADNICI kaljskog brodogradilišta "Nauta Lamjana" ni danas nisu htjeli raditi zato što nisu svi pozvani na produljenje ugovora o radu, solidarizirajući se s šestero radnika kojima to nije ponuđeno.

Naime, stečajni upravitelj Alein Khan jučer nije pozvao šestero radnika, pa se ostalih 33 solidariziralo i nije htjelo raditi. Danas je pak ponudio posao za 18 radnika, ali radnici ipak nisu htjeli na posao već su dio jutra proveli ispred škvera, a potom otišli.

Stečajni upravitelj Khan novinarima je najavio da će naknadno zvati pojedine radnike, da likvidacije "Nauta Lamjane" neće biti te da će posla biti i za više ljudi.

"Trenutačno nema posla u remontu, ali u pregovorima smo da nešto odradimo na planu izgradnje i dogradnje brodova. Ako bude tog posla, tada ćemo sigurno trebati veći broj radnika", istaknuo je.

Upitan ugovaraju li se kakvi poslovi, Khan je rekao da se trenutačno ugovara posao obnove platforme. "Javili smo se za 'tender' za platformu i to će biti posao koji će zaposliti dodatnih 20-ak ljudi. S njima se računa", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovio je kako tvrtka neće ići u likvidaciju, već će, ako ne bude posla, prestati poslovati te i dalje biti u stečajnom postupku. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara