Radnici iz Tuzle ponovo prosvjedovali: "Žele nas podijeliti, ali neće im uspjeti!"

Radnici iz Tuzle ponovo prosvjedovali: "Žele nas podijeliti, ali neće im uspjeti!"

Foto: FAH

PEDESETAK radnika tvornica s područja Tuzle koji mjesecima ne primaju plaće ponovno je danas prosvjedovalo pred sjedištem županijskih vlasti u tom gradu, a tražeći da se jednokratna pomoć dodijeli svima koji su bez redovitih primanja.

Prosvjed je unatoč velikoj hladnoći organizirao neovisni sindikat "Solidarnost", koji djeluje na području Tuzlanske županije.

Predsjednik tog sindikata Sakib Kopić izjavio je kako je nedopustivo to što je županijska vlada jednokratnu pomoć osigurala samo za radnike četiriju propalih tvrtki, koji su potkraj prosinca pješačili prema granici s Hrvatskom, dok su zanemareni radnici drugih tvrki koji su u podjednako teškom položaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Vlada je na ovaj način željela podijeliti radnike, no to im neće uspjeti", kazao je Kopić, najavivši nastavak prosvjeda i masovnija okupljanja radnika za idući tjedan ukoliko vlasti odluče ignorirati zahtjeve "Solidarnosti".

Vlada i skupština Tuzlanske županije osigurale su pomoć u protuvrijednosti od po 200 eura radnicima tvornice obuće "Aida", namještaja "Konjuh", deterdženata "Dita" i Ljevaonice čelika.

U sindikatu "Solidarnost" drže kako su tu pomoć zaslužili radnici još najmanje pet tvornica s područja Tuzle koji su u gotovo istom položaju jer su im primanja neredovita, a radna mjesta nesigurna.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara