Ranogajec: HOK će pomoći obrtnicima da se što lakše snađu u EU

Ranogajec: HOK će pomoći obrtnicima da se što lakše snađu u EU

Foto: Tomislav Kristo/Cropix

SVEČANOM Akademijom u zagrebačkom HNK Hrvatska obrtnička komora obilježava svoj dan, u znak obnove svoga djelovanja 1. srpnja 1994. godine. Najzaslužnijim obrtnicima i institucijama za doprinos razvoju obrta i obrtničkih institucija bit će dodijeljena najviša priznanja Hrvatske obrtničke komore "Zlatne ruke".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Najvažnije promjene koje domaće obrtnike očekuju u okrilju Europske unije izdvaja predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec. "Kada govorimo o tržištu od 500 milijuna potrošača, moramo otvoreno progovoriti o isto toliko prijetnji koje će biti na našem tržištu. Odnosno da će se pojaviti tvrtke koje će konkurirati našim obrtnicima, a mi tek sada trebamo krenuti u stvaranje tehničkih normi, ISO standarda, uz svu onu papirologiju koja treba pratiti naše proizvode kada se trebaju plasirati u EU. HOK će učiniti sve da pomogne obrtnicima da se što lakše snađu, kako bismo osvajali, a ne gubili tržište i na taj način pomogli da čim prije izađemo iz krize otvaranjem novih ranih mjesta", naveo je predsjednik HOK-a Ranogajec.

Inače, u okviru svečane Akademije u HNK promovirat će se tradicijski i umjetnički obrti te tisuću 430 novih majstora koji su proteklih godinu dana položili majstorske ispite. Također, Ministarstvo poduzetništva i obrta dodijelit će nagradu "Šegrt Hlapić" najboljoj školi, najboljem majstoru i najboljem učeniku strukovne škole.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara