Rasprava u Saboru: "Ovo je teže od Ane Karenjine, a vi u tri dana želite da se izglasa Zakon"

Rasprava u Saboru: "Ovo je teže od Ane Karenjine, a vi u tri dana želite da se izglasa Zakon"

Foto: Hina

SABOR raspravlja o novom Zakonu o osiguranju koji se donosi po hitnom postupku. Riječ je o novom regulatornom okviru za osiguravateljski posao koji se usklađuje s europskim direktivama.

Zakon je predstavio Igor Rađenović iz ministarstva financija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Koji su bili osnovni ciljevi za donošenje ovog zakona koji danas predlažemo. To su prije svega uspostava novih pravila u sektoru osiguranja, veća zaštita osiguranika i korisnika osiguranja, sprečavanja poremećaja na samom tržištu osiguranja i dugoročna stabilnost samog sektora osiguranja i time čitavog financijskog sustava," rekao je Rađenović iz ministarstva financija.

Oporba po običaju zamjera vladajućima što se zakoni donose po hitnom postupku pa je tako ovaj zakon u proceduru poslan tek u petak. HDZ-ov Goran Marić.

"Gospodine zamjeniče ministre, jeste li pročitali ovaj zakon u potpunosti? Niste jer niste stigli. Fizičke to niste mogli, jer nisam ni ja. Ovo je teže od Ane Karenjine i opširnije, a vi u tri dana želite da se izglasa ovaj Zakon," rekao je Marić.

Branko Vukšić složio se s oporbenim kolegom, naglasivši da se demokratskom parlamentarizmu često izruguje te da je pitanje je li se Sabor pretvorio u kuću lutaka.

"Ovaj Zakon će se izglasati u petak pa taman znamo li to ili ne znamo da ga je predložio Mickey mouse. To nije važno, rečeno je da se zakon mora prihvatiti bez obzira što u njemu piše jer tako su odlučili oni s druge strane Markova trga," rekao je Vukšić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara