Ravnatelj novogradiške bolnice ne da se iz fotelje: Štitio i kontroverznog dr. Barbića, koji slike amputacija stavlja na Fejs

Ravnatelj novogradiške bolnice ne da se iz fotelje: Štitio i kontroverznog dr. Barbića, koji slike amputacija stavlja na Fejs

Foto: Facebook

POLITIČKA prepucavanja oko smjene aktualnog ravnatelja Opće bolnice u Novoj Gradiški dr. Zorana Jukića ponovno su u javnost i medije izvukla svo "prljavo rublje" koje se godinama gomilalo u toj bolnici. Podsjetimo, prije mjesec dana je ministar zdravlja Rajko Ostojić smijenio Jukića, a potom ga je Upravno vijeće bolnice imenovalo vršiteljem dužnosti ravnatelja.

I dok lokalni HSS-ovci tvrde kako je Jukićeva smjena "politički obračun" te ga hvale navodeći kako je "dobro vodio bolnicu" - doveo je u pozitivno poslovanje, smanjio liste čekanja i nabavio novu opremu i uređaje, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje izvijestio je kako zbog toga što je Jukić imenovan v.d. ravnateljem neće financirati novogradišku bolnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sva ova prepucavanja oko pozicije ravnatelja Opće bolnice u Novoj Gradiški podsjetila su na kaos koji je proteklih godina vladao u bolnici, pa tako i na slučaj s početka 2011. godine kad je posla u toj bolnici imala i policija. Podsjetimo, tad su kirurzima Daliboru Mariću i Ivanu Markoviću zaštitari zabranili ulaz na odjel, a oni su za sve okrivili ravnatelja bolnice Jukića te naveli kako "pokriva" šefa kirurgije dr. Bogomira Barbića.Spomenuti HDZ-ovac javnosti je između ostalog poznat po tome da voli na svom, za javnost otvorenom Facebook profilu, objavljivati fotografije amputacija i operacija. Smatra kako time ne narušava privatnost pacijenata jer se ne vidi s fotografija tko je na njima.

U javnosti je poznato i kako je Barbić bio voditelj ratnog saniteta HVO-a u BiH te riskirao živote dvjestotinjak djece koja su se nalazila u bolnici u Fojnici kad je naredio evakuaciju 50-ak pripadnika medicinskog osoblja. O tome je 1993. godine pisao čak i New York Times, koji je izvijestio kako su pripadnici UN-ovih snaga, kad su došli u bolnicu, pronašli jedno dijete mrtvo, a četvero u kritičnom stanju. Jedan od časnika UN-a Barbićev je postupak nazvao "najmonstruoznijim činom kojeg je ikad vidio".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara