Reagiranje HRT-a: "HTV 4 je 15 minuta nakon početka vojnog udara u Turskoj objavio tu informaciju"

Reagiranje HRT-a: "HTV 4 je 15 minuta nakon početka vojnog udara u Turskoj objavio tu informaciju"

Foto:FaH

HRVATSKA radiotelevizija odlučila je službeno reagirati na kritike kako je potpuno zakazala  u informiranju pokušaja vojnog udara u Turskoj. U posebnom priopćenju tvrde da je HTV 4 imao tu vijest svega 15 minuta nakon početka pokušaja puča!?

Reagiranje prenosimo u cijelosti

Hrvatska radiotelevizija (HRT) popratila je događaje o stanju u Turskoj na profesionalan i primjeren i brz način. Svega 15 minuta nakon početka vojnoga udara u Turskoj Četvrti program Hrvatske televizije (HRT – HTV 4) tu je informaciju objavio, a u tome trenutku
spomenutu informaciju nisu imali ni mrežni portali u Hrvatskoj.

U sinoćnjemu trećemu Dnevniku na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) objavljena je i vijest o vojnome udaru, ali i opširna analiza stanja u Turskoj koje je prethodilo vojnome udaru. Cijelo su vrijeme događaj pratili i Novi mediji Hrvatske radiotelevizije cjelonoćnim dežurstvom i redovitim objavljivanjem svake nove informacije.

Okupljanjem je timova i organizacijom javljanja noćas već u 1.20 sati na Četvrtome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 4) organizirana posebna emisija u trajanju od 90 minuta. U emisiju su se uključivali uživo gosti i novinari iz Ankare i Istanbula, a s gledateljima Hrvatske radiotelevizije bio je analitičar Igor Tabak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slikom s ulica Ankare i Istanbula i novim informacijama, ali i reakcijama američkoga državnog tajnika Johna Kerryja i ruskoga ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova te obavijestima o zračnome prometu u Turskoj, Hrvatska radiotelevizija u primjerenome je roku, provjereno i kvalitetno reagirala na aktualna događanja u Turskoj.

Ovime stoga posebno želimo naglasiti da su neistinite, tendenciozne i zlonamjerne insinuacije objavljene u dijelu medija o tome da je Hrvatska televizija (HRT – HTV) „prespavala cijeli državni udar u Turskoj“.

Koristimo se ovom prigodom i da naglasimo kako je tijekom današnjega prijepodneva Četvrti program Hrvatske televizije (HRT – HTV 4) svakih sat vremena pratio stanje nakon vojnoga udara u Turskoj i to emisijama u trajanju od 20 minuta koje su uključivale brojna izvješća i analize s mjesta događaja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara