Reding poručuje Milanovićevoj vladi: Ne mogu odgovarati na sve gluposti koje se tu i tamo izgovore

Foto: Goran Šebelić / Cropix

VIVIANE REDING, potpredsjednica Europske komisije, ponovo se pojavila pred novinarima. Tema press konferencije ovoga puta je bila suzbijanje "zakonitih narkotika". No, nije moglo proći bez razgovora o sankcijama koje se nameću Hrvatskoj.

"Hrvatska je zloupotrijebila povjerenje čim je ušla u Europsku uniju", ponovila je Reding, te još jednom naglasila da je tri dana prije ulaska u EU Hrvatska promijenila zakon koji je do tada bio u skladu s europskim propisima. Nastao je tako famozni "lex Perković".

"Akcija je pokrenuta. Sasvim je jasno da se uvode sankcije", rekla je Reding novinarima u Bruxellesu, prenosi EUobserver.

"Ako se zakon mogao promijeniti u samo nekoliko dana prije ulaska u EU, onda se opet može promijeniti za samo nekoliko dana. Hrvatski parlament zasjeda, ne bi trebalo biti poteškoća", poručila je Reding naznačivši da Europska komisija neće trpjeti nikakvo odugovlačenje.

Reding su zamjerali da hrvatsku socijaldemokratsku vladu ima na piku zato što je političarka konzervativne orijentacije. Optužio ju je za to i sam Zoran Milanović, rekavši da su Reding i HDZ ista politička opcija.

Ovakve navode Reding nije željela komentirati. Tek je kratko poručila: "Ne mogu odgovarati na sve gluposti koje se tu i tamo izgovore. Pravda je slijepa".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara