Rezanje troškova: Nokia ukida četiri tisuće radnih mjesta u Europi i Meksiku

Foto: Ilustracija

TVRTKA Nokia Corporation danas je priopćila kako će, u pokušaju da smanji troškove i borbi protiv oštre konkurencije na tržištu smartphoneova u Finskoj, Mađarskoj i Meksiku srezati četiri tisuće radnih mjesta.

Kompromitirana radna mjesta bit će ukinuta do kraja ove godine i dio su ukupne brojke od sedam tisuća otkaza koje je finska tvrtka najavila u 2011. godini.

Iz Nokije poručuju kako se sklapanje mobilnih uređaja ubrzano prebacuje iz Europe u Aziju u kojoj se nalazi većina dobavljača komponenti potrebnih za njihovu proizvodnju, no tri tvornice u mađarskom Komaronu, meksičkoj Reynosi i Salo u Finskoj neće se zatvoriti.

Te tri tvornice usredotočit će se na prilagodbu proizvodnje smartphoneova, kojima će se opskrbljivati uglavnom europski i američki kupci.

Nokia je u siječnju objavila da je prodaja pametnih telefona u četvrtom kvartalu 2011. na globalnoj razini pala za 23 posto, a ta je tvrtka izgubila i svoj nekoć dominantan položaj na svjetskom tržištu mobilnih uređaja, koje su preuzeli Android telefoni i Appleovi iPhonei.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara