Riječaninu 15 godina zatvora za ubojstvo u masliniku: Žrtvu izbo nožem 19 puta

Riječaninu 15 godina zatvora za ubojstvo u masliniku: Žrtvu izbo nožem 19 puta

Ilustracija: Arhiva

ROBERT MEŽNARIĆ osuđen je danas na Županijskom sudu u Rijeci nepravomoćno na 15 godina zatvora zbog ubojstva Doriana Grubišića u prosincu 2011. na otoku Krku, te zbog zlouporabe droge.

Presudu je donijelo sudsko vijeće kojim je predsjedavao sudac Saša Cvijetić.

Mežnarić (42) je dobio 14 godina zatvora za ubojstvo te još tri godine zbog pronađene droge, i to više od kilograma marihuane i amfetamina, pronađenih u njegovoj kući prilikom pretrage nakon uhićenja.

Zatvorska kazna je objedinjena na 15 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sudsko vijeće je utvrdilo kako su potvrđeni svi navodi optužnice i to dokazima i iskazima svjedoka.

Olakotne okolnosti su činjenica da je Mežnarić otac troje djece i da se bavio sportom, a otegotne okolnosti izrazita upornost tijekom ubojstva, što se odnosi na nanijetih čak 19 uboda nožem žrtvi. Također otegotna okolnost pri donošenju presude bila je i Mežnarićevo prijašnje osuđivanosti zbog trgovanja drogom.

Tijelo Doriana Grubišića pronađeno je u masliniku kod krčkog mjesta Strilčići, u blizini Malinske, 22. prosinca 2011. godine.

Osumnjičeni Mežnarić je uhićen šest dana nakon toga u iznajmljenom stanu na Pećinama u Rijeci. Utvrđeno je da je Mežnarić namamio Grubišića na osamljeno mjesto uz obrazloženje da će mu vratiti dug od 10.000 eura i tamo ga usmrtio.

Mežnarić se uspješno bavio body buildingom, a svojevremeno je bio i bubnjar nekih riječkih rock bandova.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara