Riječki HDZ: Tražimo ostavke nenarodnog i socijalno neosjetljivog Obersnela i vodstva Energa

Riječki HDZ: Tražimo ostavke nenarodnog i socijalno neosjetljivog Obersnela i vodstva Energa

Foto: Hina

RIJEČKI HDZ u utorak je zatražio ostavke vodstva tvrtke Energo za distribuciju toplinske energije i plina te riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela zbog 35-postotnog poskupljenja centralnog grijanja, zatraživši da se cijene centralnog grijanja u Rijeci vrate na one iz prosinca 2014.

Predsjednik riječke organizacije HDZ-a Lucian Vukelić rekao je na konferenciji za novinare da je „nenarodna, neoliberalna i posve socijalno neosjetljiva vlast podignula cijene grijanja za 35 posto“, zbog čega traže ostavke Skupštine i Nadzornog odbora Energa, direktora Energa Sanjina Kirigina i gradonačelnika Obersnela.

>'Socijaldemokratska' Rijeka: Podivljale cijene grijanja, građani očajni, a gradonačelnik se skriva

Naveo je kako je centralno grijanje u Rijeci 2011. godine poskupjelo za 65 posto, a 2014. za još 35 posto, a da su u cijene energenata na tržištu padale. Vukelić je naglasio da je riječka gradska uprava većinski vlasnik Energa i da ona ustvari poskupljuje grijanje.

Dug Energa se želi riješiti preko leđa građana

Podsjetio je da je kumulativni gubitak Energa oko 85 milijuna kuna, da je taj dug nastao za vrijeme SDP-ove vlasti u Rijeci, dodavši kako se to želi riješiti preko leđa građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik HDZ-a kaže kako bi svaka normalna tvrtka u tom razdoblju zatvorila vrata ili otvorila stečaj, ili bi pak odgovorni dali ostavke, pa zato HDZ traži njihove ostavke.

Vukelić kaže da Hrvatska energetska regulatorna agencija (HERA) ne povećava cijene, kako se to željelo prikazati u riječkoj gradskoj upravi, nego da je na traženje Grada Rijeke i Energa odobrila poskupljenje.

Napominje da je riječki HDZ podupro održani prosvjed građana zbog poskupljenja centralnog grijanja, dodavši kako narod treba vidjeti za koga je u Rijeci glasovao.

Gradski vijećnik Hrvoje Burić rekao je da su Grad Rijeka i Energo getoizirali građane Rijeke, dok je Ivan Bogdanić kazao da se u Rijeci gradi novih 30 kilometara kanalizacijskog sustava, a da se ti kanali neće iskoristiti za polaganje primjerice, optičkih kabela, kanala za oborinske vode i plinskih cijevi, te da će se vjerojatno za svaku od tih mreža ponovno kopati kanali i postavljati novi asfalt.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara