Roda u Saboru organizira okrugli stol "I nasilje u porodu je nasilje nad ženama"

Roda u Saboru organizira okrugli stol "I nasilje u porodu je nasilje nad ženama"

lustracija: Shutterstock

UDRUGA Roda će se današnjim okruglim stolom u Saboru "I nasilje u porodu je nasilje nad ženama" pridružiti brojnim hrvatskim i svjetskim organizacijama koje od 25. studenoga, Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama do 10. prosinca, Međunarodnog dana ljudskih prava, obilježavaju 16 dana aktivizma i promoviraju zaštitu ljudskih prava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Cilj je skupa otvoriti temu poštivanja ženskih ljudskih prava u hrvatskim rodilištima i pokušati odgovoriti na niz pitanja: Događa li se nasilje u porodu, kako ga možemo prepoznati? Ima li primjera diskriminacije u našim rodilištima i što institucije mogu napraviti da to spriječe? Kako tumačiti zakone koji ženama jamče prava i ravnopravnost? Što treba napraviti da bi se poštivala prava žena u rodilištima?

Iz Rode poručuju kako je nasilje nad ženama u porodu prepoznato u svijetu kao problem i pokrenute su brojne inicijative kako bi žene diljem svijeta rađale u rodilištima naklonjenim rodiljama i njihovoj djeci, no napominju kako se u našem društvu za sada o tome govori malo ili se uopće ne govori.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara