Rođakinja povukla tražbinu, Anči Bašić ostaje stečajna upraviteljica Jadrankamena

Foto: Nikola Vilić / Cropix

ANČI BAŠIĆ ostaje stečajna upraviteljica Jadrankamena, odlučio je splitski Trgovački sud. Ostvarile su se najave kako će njezina prva rođakinja povući tražbinu od 60 tisuća kuna prema Jadrankamenu. Za rođakinju i tražbinu, upraviteljica Bašića navodno nije znala kada je preuzimala dužnost prije dva mjeseca, no i kada je saznala nije htjela dati ostavku. 

Sindikat: Sud je prekršio zakon

"Ako je to istina, onda je to katastrofa. Anči Bašić ne može biti stečajna upraviteljica Jadrankamena, ovo je mazanje očiju, sud je prekršio zakon. Spremamo veliki prosvjed za četvrtak kada bi se u Splitu trebalo održati ročište", komentirao je odluku Tonči Drpić, vođa radnika Jadrankamena.

Nije zadovoljan radom upraviteljice Bašić. "Ništa nije napravila na pokretanju proizvodnje. Jadrankamen tapka u mjestu, ništa se ne događa, a ona je svima podijelila plaće za peti mjesec. Svima, i onim štakorima koji nisu ništa radili", ogorčen je Drpić.

Sudbina Jadrankamena i dalje krajnje neizvjesna

Sudbina Jadrankamena i dalje je krajnje neizvjesna, unatoč lijepim riječima najviših dužnosnika Milanovićeve Vlade. Radnicima su podijeljeni otkazi, angažirat će se po potrebi. Situacija bi trebala postati nešto jasnija nakon ročišta na Trgovačkom sudu.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara