Rohatinski najavio odlazak: Milanović mi je rekao da više ne možemo surađivati

Rohatinski najavio odlazak: Milanović mi je rekao da više ne možemo surađivati

Foto: Tea Cimaš / Cropix

ŽELJKO ROHATINSKI, guverner Hrvatske narodne banke, ipak neće, kako su najavljivali pojedini mediji, tražiti još jedan mandat. Jasno je to Rohatinski dao do znanja u govoru koji je održao na predstavljanju studije Svjetske banke Zlatni rast: Vraćanje sjaja europskom gospodarskom modelu".

"Nadam se da će Vlada i HNB na čelu s novim guvernerom naći pravi put za Hrvatsku", kazao je Rohatinski. Dodao je da je zahvalan svima koji su ga podržavali zadnjih 12 godina, a posebno je zahvalio hrvatskoj javnosti koja je uglavnom bila na njegovoj strani kada je ulazio u okršaje s politikom.

"Milanović mi je rekao da više ne možemo surađivati"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nakon prezentacije, Rohatinski je razgovarao s novinarima. Otkrio je što se krije iza oproštajnog govora. Rohatinski je rekao da bio spreman ostati guverner HNB-a i nakon ovog ljeta, ali odlazi zato što više ne može surađivati s Vladom.

"Premijer Zoran Milanović prije nekoliko dana u telefonskom razgovoru mi je rekao da suradnja više nije moguća", kaže Rohatinski. Nije otkrio zbog čega je došlo do pucanja odnosa s Milanovićem. Kazao je samo da nije problem u politici stabilnog tečaja kune.

"Pitajte Milanovića da vam objasni razloge", kazao je Rohatinski.

Rohatinski je potvrdio i da se ne namjerava umiroviti nakon odlaska iz HNB-a. "Daleko sam još od mirovine. Tek ću razmisliti gdje da nastavim karijeru", kazao je Rohatinski za HTV-ov Dnevnik.

Novi guverner vjerojatno će biti Boris Vujčić

Prvi šestogodišnji mandat na mjestu guverner HNB-a Rohatinski je dobio 12. srpnja 2000. godine. U HNB je Rohatinski stigao iz Agrokora Ivice Todorića. Drugi mandat u HNB-u dobio je 7. srpnja 2006. godine.

Rohatinskom će drugi mandat u HNB-u isteći za drugi mjesec, a sada je evidentno da se neće kandidirati za treći mandat koji bi mu omogućio da u HNB-u provede još šest godina. Budući guverner HNB-a gotovo sigurno će postati Boris Vujčić, trenutno zamjenik Rohatinskog.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara