Rusija ne prestaje provocirati: Razvijamo moćnu Crnomorsku flotu na našem Krimu

Rusija ne prestaje provocirati: Razvijamo moćnu Crnomorsku flotu na našem Krimu

Foto: FAH

RUSIJA će ojačati svoju Crnomorsku flotu čija je glavna baza na Krimu, ukrajinskom poluotoku kojega je Rusija anektirala u ožujku ove godine, objavila je u srijedu ruska vojska.

"Počeli smo danas razvijati moćnu Crnomorsku flotu", objavio je admiral Aleksandar Vitko u poruci koju je objavio ured za medije ruske vojske.

Po njegovim riječima, jačanje flote odvijat će se kroz jačanje mornaričke avijacije, obalne artiljerije, izgradnju novih brodova i podmornica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruski predsjednik Vladimir Putin u utorak je izjavio kako Rusija treba obnoviti vojnu infrastrukturu u Sevastopolju, na Krimu, kako bi ojačala obranu zemlje, kao odogovor na jačanje prisustva NATO-a u istočnoj Europi i posebice na Crnom moru i na Baltiku.

Više od 86 milijardi rubalja (1,75 milijardi eura) biti će do 2020. godine posvećeno razvoju Crnomorske flote, objavio je u svibnju ruski ministar obrane ASergej Šojgu.

Ruska flota nalazi se na Krimu od 18. stoljeća, uključujući i razdoblje od postizanja ukrajinske neovisnosti, na temelju sporazuma sklopljenog s Kijevom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara