Rusija o japanskim sankcijama: To je neprijateljski i nesmotren korak

Rusija o japanskim sankcijama: To je neprijateljski i nesmotren korak

Foto: Hina

RUSIJA smatra da je objava Japana o uvođenju dodatnih sankcija protiv Moskve "neprijateljski i nesmotren korak" koji će naštetiti odnosima između dviju zemalja, priopćilo je rusko ministarstvo vanjskih poslova u utorak.

"Smatramo da je objava Japana o uvođenju takozvanih dodatnih sankcija protiv Rusije neprijateljski i nesmotren korak koji se temelji na pogrešnom poimanju stvarnih uzroka događaja u Ukrajini", navodi se u priopćenju objavljenom na internetskoj stranici ministarstva.

Moskva smatra neumjesnim japansko povezivanje sankcija s padom zrakoplova Malaysia Airlinesa u istočnoj Ukrajini praćeno komentarom o namjeri Tokija da "potakne Rusiju na djelovanje" i podsjeća da je upravo ruska strana prva pozvala na otvorenu i nepristranu međunarodnu istragu te tragedije u kojoj je poginulo svih 298 putnika i članova posade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Japansko uvođenje novih sankcija protiv Rusije... neminovno šteti bilateralnim odnosima i unazađuje ih. Japanska strana trebala bi biti svjesna toga", ističe ministarstvo.

Japanska vlada je objavila u ponedjeljak da će uvesti dodatne sankcije Rusiji nakon rušenja malezijskog zrakoplova MH17.

Japan će zamrznuti imovinu pojedinaca i skupina izravno povezanih s ruskim pripojenjem Krima i krizom u Ukrajini. Tokio će također slijediti odluku Europske banke za obnovu i razvoj o zamrzavanju novca za nove projekte u Rusiji i ograničiti uvoz roba s Krima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara