Ruski zrakoplovi oblijeću britanskim zračnim prostorom: "Pokažimo Putinu da nismo toliko slabi"

Ruski zrakoplovi oblijeću britanskim zračnim prostorom: "Pokažimo Putinu da nismo toliko slabi"

Foto: FAH

RUSIJA igra "jako opasnu igru kukavice" stalnim zadiranjem u britanski zračni prostor, koje bi moglo dovesti i do sudara nekog od ruskih bombardera s putničkim zrakoplovom, piše telegraph.co.uk.

U zadnje četiri godine britansko ratno zrakoplovstvo bilo je prisiljeno intervenirati više od 40 puta kako bi presrelo ruske vojne avione koji su letjeli tik do granice britanskog zračnog prostora.

Premijer David Cameron prošli je tjedan smirivao građane nakon što su dva ruska bombardera primijećena nedaleko od obale Cornwalla. Bivši načelnik britanskog Glavnog stožera lord Stirrup rekao je za Sky News kako Rusi postaju sve agresivniji, te da sumnja kako uvježbavaju borbene misije.

"Testiraju našu obranu i igraju igru "kukavice". To je vrlo opasno", tvrdi Stirrup i objašnjava da to povećava mogućnost od sudara između ruskog i civilnog zrakoplova.

Rekao je i da ruski predsjednik Vladimir Putin "procjenjuje Zapad za koji je uvjeren da je vojno sve slabiji", te da bi Velika Britanija treba ozbiljno razmisliti o svojem doprinosu u naoružavanju Ukrajinaca.

"Prisjetimo se da imamo posla s Putinom. Naš odgovor mora biti strateški", kaže Stirrup i dodaje da moraju pokazati snagu kako bi Putin shvatio da je Britanija dovoljna jaka s raspoloživom snagom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara