Ruža Tomašić: Svima koji ste s puškom branili Hrvatsku želim sretan Dan branitelja

Foto: Hina

EUROZASTUPNICA Ruža Tomašić čestitala je svima preko Facebook profila Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja.

"Drage Hrvatice i Hrvati,

Vama i vašim obiteljima želim sretan Dan pobjede i domovinske zahvalnosti. Svima vama koji ste s puškom u ruci branili Hrvatsku i na ovaj dan davne 1995. nam donijeli pobjedu koju danas slavimo želim sretan Dan hrvatskih branitelja.

Zašto je meni važan ovaj dan? Zašto ga moja obitelj i ja slavimo u posebnom ozračju? Prije svega zato što nas svake godine podsjeća koliko velike podvige Hrvati mogu ostvariti kad se drže zajedno. Znate i sami koliko smo se kao narod odricali da bismo stigli do toliko željene pobjede, koliko smo patili, tugovali, ali se i međusobno pomagali. Danas na ta vremena gledamo s ponosom jer smo od dragog Boga nagrađeni pobjedom.

Pred nama su vremena novih odricanja i patnji kako bismo svoju nezavisnu državu podigli iz blata u koju je uvaljana neodgovornom i lopovskom politikom. Mnogi od vas već predugo pate i odriču se, a sad je konačno došlo vrijeme da svi podijelimo breme. Bit će teško jer je put prema blagostanju uvijek trnovit. Ono što možemo naučiti iz poruke Dana pobjede i domovinske zahvalnosti jest da ćemo na kraju biti nagrađeni za svoju muku i da ćemo to novo rođenje prosperitetne Hrvatske slaviti u desetljećima koja dolaze.

Naše odricanje danas znači bolji život za našu djecu i unučad sutra. Ne smijemo dozvoliti da ona plaćaju naše dugove i rađaju se kao robovi na hrvatskoj zemlji. Upravo je na ovaj dan 1995. godine rođena sloboda za Hrvate na ovom našem tlu i tu slobodu valja po svaku cijenu sačuvati za naše potomke.

Bog i Hrvati!", napisala je Tomašić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara