S autoceste sletio beogradski autobus, tri putnika u teškom stanju: "Svi su se derali, izbila je panika"

S autoceste sletio beogradski autobus, tri putnika u teškom stanju: "Svi su se derali, izbila je panika"

Foto: Nikola Čutuk/Pixsell

NOĆAS oko 3.30 na autocesti Zagreb - Slavonski Brod, prije Popovače s ceste je sletio autobus beogradskih registarskih oznaka koji prometuje na redovnoj liniji Split-Zagreb-Beograd.

Autobus je nakon slijetanja završio na desnoj bočnoj strani. Od 17 putnika, koliko ih je bilo u autobusu, 13 je ozlijeđeno. Jedan putnik prevezen je u bolnicu u Zagreb, dok ih je 12 prevezeno u sisačku bolnicu. U policiji, kako su nam kazali, zasad ne znaju težinu njihovih ozljeda. Kako se doznaje nešto kasnije troje putnika teško je ozlijeđeno, no nisu u životnoj opasnosti. Svi osim njih pušteni su na kućnu njegu. Među ozlijđenima je bilo i troje djece.

Dva vozača koja su bila u autobusu nisu ozlijeđena.

Četiri neozlijeđena putnika privremeno su smještena u Popovači.

"Ja sam spavao. Probudio sam se kad je autobus već bio prevrnut, svi su se derali, bila je panika, krenuo sam pomoći dugima, gledali smo kako da iozađemo iz prevrnutog autobusa", kazao je RTS jedan od putnika.

Kako javlja Blic, Lastin autobus koji se prevrnuo, bio je tehnički ispravan, a dnevni pregled obavljen je na njemu prije polaska na put.

Vozači, 54-godišnji R.J. i 55-godišnji Z.I. imaju iskustva jer su zaposlenici Laste već dvadeset godina.

Srpski konzul u Hrvatskoj Zoran Vasiljević kazao je Blicu kako je na stalnoj vezi s liječnicima te da je svim putnicima pružena neophodna liječnička pomoć.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara