SAD nude 20 milijuna dolara za informacije o vođama Islamske države

SAD nude 20 milijuna dolara za informacije o vođama Islamske države

Foto: Hina

AMERIČKA vlada ponudila je nagradu u ukupnom iznosu od 20 milijuna dolara za informacije o osobama za koje tvrde da su vođe Islamske države. Na popisu su Abd al-Rahman Mustafa al-Qaduli, Abu Mohammed al-Adnani, Tarkhan Tayumurazovich Batirashvili i Tariq Bin-al-Tahar Bin al Falih al-'Awni al-Harzi.

Al-Quadilija su opisali kao "visokog dužnosnika IS-a" koji se prvotno pridružio Al-Qaedinoj podružnici u Iraku. Za informacije o njemu nude sedam milijuna dolara. Pet milijuna dolara dobije se za informacije o Dnanu i Batirashviliju te tri milijuna za informacije o Harziju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Adnani je opisan kao službeni glasnogovornik IS-a, Batirashvili kao bojišni zapovjednik u Siriji, a Harzi je šef bombaša samoubojica, javlja BBC.

State Department navodi kako je Islamska država "odgovorna za sustavno kršenje ljudskih prava" uključujući masovna pogubljenja, silovanja i ubijanja djece.

Islamska država preuzela je odgovornost za napad koji se dogodio u Teksasu. Dva "vojnika kalifata" ubijena su nakon napada konferencijski centar u Dallasu gdje se održavalo natjecanje u crtanju proroka Muhammeda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara