SAD u blokadi: Amerikanci u strahu od opasne snježne oluje pokupovali zalihe alkohola

SAD u blokadi: Amerikanci u strahu od opasne snježne oluje pokupovali zalihe alkohola

Foto: Hina

SNJEŽNA oluja zahvatila je sjeveroistok SAD-a pogodivši do 20 posto Amerikanaca i prisilivši radnike i studente da ostanu kod kuće, a zbog nje su zaustavljene tisuće letova, zabranjena je vožnja automobilima i zatvorena podzemna željeznica u New Yorku. Čak je u gradu zabranjena i vožnja biciklima.

Ova oluja, za koju se očekuje da će donijeti velike količine snijega i jake vjetrove, mogla bi zahvatiti do 60 milijuna ljudi u gotovo dvanaest američkih država.

Mećava opasna po život

Nacionalna meteorološka služba upozorila je na "mećavu opasnu po život" koja bi mogla donijeti oko 76 centimetara snijega u dijelovima regije. Oko New Yorka očekuju se vjetrovi koji bi mogli puhati brzinom do 80 kilometara na sat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim osnovnih namirnica koje su jučer rasprodane, građani masovno kupuju i alkohol. Trgovine u Bostonu i New Yorku izvještavaju o porastu prodaje alkoholnih pića za nevjerojatnih 477 posto prema uobičajenim danima.

Meteorološka služba u New Yorku priopćila je da je do utorak rano ujutro u Central Parku na Manhattanu palo oko 14 centimetara snijega, a 23 centimetra su zabilježena na dijelovima Long Islanda. Meteorolozi u Bostonu javili su u utorak rano ujutro da u zračnoj luci Nantucket Memorial puše vjetar brzinom do 70 kilometara na sat.

"Molim vas ostanite kod kuće", rekao je guverner New Jerseya Chris Christie stanovnicima.

Kazna za vožnju

Guverner New Yorka Andrew Cuomo zabranio je putovanje od 11 sati navečer po lokalnom vremenu za sva vozila osim ona hitnih službi na cestama u 13 okruga, uključujući New York City, Westchester i Long Island, a kazna za kršenje te odredbe iznosi 300 dolara.

"Opasno je sad biti vani. A bit će i još opasnije," rekao je Cuomo.

Zabrana vožnje u Connecticutu, Massachusettsu i New Jerseyu zaustavila je putovanja diljem regije, a zatvorene su i škole.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara