SAD u iščekivanju "povijesne" snježne oluje: Otkazano 3000 letova, očekuje se i do nekoliko metara snijega!

SAD u iščekivanju "povijesne" snježne oluje: Otkazano 3000 letova, očekuje se i do nekoliko metara snijega!

Ilustracija: AFP

MILIJUNI ljudi na sjeveroistoku SAD-a pripremaju se za veliku snježnu oluju koja bi to područje trebala pogoditi tijekom današnjeg dana. Trgovine su gotovo potpuno ispražnjene, a jučer se u redovima na benzinskim crpkama moglo vidjeti i na stotine automobila. CNN piše kako bi današnja oluja mogla biti povijesna te da se očekuje i do par metara snijega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na sjeveroistoku SAD-a u petak bi se trebala "sudariti" dva velika ciklonska sustava, što će dovesti do pojave olujnih vjetrove i velike količine snježnih padalina. Zbog opasnosti koju najavljuju meteorolozi dosad je otkazano više od 3000 letova. Prema najavama, uz olujni vjetra, u New Yorku se očekuje do metar, a u Bostonu i do sva metra snijega.

Najgore se ipak očekuje u Massachusettsu danas između 14 i 17 sati po lokalnom vremenu. Zimske službe već sada intenzivno rade na posipavanju ulicama solju kako bi preduhitrili nevrijeme i barem malo ublažili njegove posljedice. Nacionalna meteorološka služba izdala je upozorenje za snježnu mećavu koje će trajati od petka u 6 ujutro do subote u 13 sati po lokalnom vremenu. Na obali se, nakon obilnog snijega, očekuju i veće količine kiše koje bi mogle na pojedinim područjima izazvati poplave.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara